Even voorstellen

 

Mijn naam is Ingrid Plooij en ik ben in 1970 geboren in Arnhem, studeerde na de SPH filosofie in Nijmegen, ben al 13 jaar gezinshuisouder van beroep en volg sinds 2006 een opleiding tot taiji quan docent in Frankrijk waar ik lange tijd woonde met man en twee kinderen. Zie onder FMIPTC voor meer informatie over de opleiding en methode. Tegelijkertijd volgde ik sinds 2006 wekelijks taiji lessen, startte na een jaar zelf met lesgeven aan beginners en had een cursuscentrum in Frankrijk voor filosofie, tango en taiji quan. Ik ontmoette daar vele docenten uit verschillende stijlen van wie ik veel geleerd heb. Ook ging ik voor een maand intensieve qigong training (6 uur per dag) naar China. Daar volgde ik de methode van Pang MIng bij Luke Chan.

Ik zie taiji quan, de manier waarop ik het geleerd heb en nog altijd verder leer, als een filosofie in beweging. Het is een filosofie die ik omarmen kan en die me op het lijf geschreven is. Na mijn studie in de westerse wijsbegeerte vond ik in het taoisme de antwoorden en de levenswijze die ik op de universiteit niet gevonden had. Ik doe niets liever dan mijn enthousiasme voor deze levenskunst delen.

Naast taiji quan heb ik ook twee jaar gestudeerd aan de academie Qing Bai voor Chinese geneeskunde en de basis geleerd van tuina (Chinese massage) . Ook deed ik cursussen shiatsu, en ben zeer geinteresseerd in het werk van Ohashi, die shiatsu ziet als een vorm van taiji quan.

Om me verder te verdiepen in psychologie voor mijn werk als gezinshuisouder, volg ik trainingen Ericksoniaanse hypnotherapie bij Mindspring in Utrecht. 

 

Alweer jaren geleden in Zutphen les aan het geven